Wat is het?

Hersenwerk voor honden wil zeggen dat de hond tussen allerlei huis tuin en keuken materialen op zoek gaat naar voertjes. Daarbij wordt hij mentaal uitgedaagd door de voertjes te lokaliseren en ze vervolgens te pakken. Hierbij maken honden gebruik van neus, bek en poten. Het mooie is dat iedere hond zijn eigen manier heeft om te puzzelen.

Voertjes zoeken in de ballenbak
Voertjes zoeken in de ballenbak

Waarom hersenwerk?

Je kan om verschillende redenen samen met je hond hersenwerken. Allereerst is het natuurlijk heel leuk om samen bezig te zijn. De band tussen jullie is sterker en jullie hebben samen een moment van rust en ontspanning. Ook kan het worden ingezet bij training van een hond of bij het vergroten van zijn zelfvertrouwen. Drukke of nerveuze honden kunnen rustiger worden na het doen van hersenwerk.

Ook voor geblesseerde honden die rust moeten houden is dit een uitkomst. 10 minuten hersenwerk staat namelijk gelijk aan 45 minuten wandelen.

Voor welke honden?

Voor kinderen is hersenwerk een erg leuke manier om met hun hond bezig te zijn!
Voor kinderen is hersenwerk een erg leuke manier om met hun hond bezig te zijn!

Alle honden kunnen hersenwerken! Groot, klein, lange neus of korte neus. Spellen en puzzels maak je op maat voor je hond. Iedere hond heeft zijn eigen voorkeuren voor materialen en soorten puzzels. Door een workshop te volgen bij een gecertificeerde begeleider hersenwerk leer je welke voorkeuren jouw hond heeft en hoe je stap voor stap puzzels kan aanbieden aan je hond. Een regelmatig gehoorde uitspraak is dat de hond alles sloopt. Vaak gaat het in de opbouw van de puzzel dan mis. Door te snel te veel aan te bieden raakt de hond gefrustreerd. Een goede begeleider kan je hier meer over vertellen.

Wil je meer weten over hersenwerk voor honden of een afspraak maken voor een workshop? Stuur een mail naar info@coachingbijconny.nl of bel 06-23759642

Hersenwerk voor honden kan ook buiten in de natuur gedaan worden! Kijk voor meer informatie hierover bij Hersenwerk in het bos.

Hieronder lees je wat Kelly vond van haar gevolgde workshop:

Vandaag een hersentraining gekregen voor onze hond Balou. Super deskundig uitgelegd, leuke variatie waardoor onze hond onwijs heeft genoten. Dit smaakt naar meer, echt een aanrader!!!