Waarom is er een Puberklas? Het is geen makkelijke fase, de pubertijd bij honden. Hormonen regeren en veel honden lijken compleet vergeten wat ze tot nu toe hadden geleerd. Oren functioneren niet zoals het zou moeten en je vraagt je soms af wie die hond is die je toch al aardig leek te kennen.

Wat we in de puberklas doen

In de puberklas krijg je begeleiding om door deze periode heen te komen. Je ontvangt tips om met het gedrag van je hond om te gaan en krijgt uitleg over de fase waar je hond nu in zit.

Daarnaast werken we aan de zelfbeheersing van je hond en doen we oefeningen als zitten, blijven, hier komen en het negeren van voorwerpen en andere honden en mensen.

Voor welke honden is de cursus

Je kan de cursus volgen nadat je de puppycursus hebt gedaan, maar het is niet noodzakelijk dat je al een puppytraining hebt gevolgd. De Puberklas is het meest geschikt voor honden die tussen de 6 maanden en 1 jaar zijn. Dit hangt ook een beetje van het type hond af. Een Teckel is eenmaal eerder uitgegroeid (volwassen) dan een Berner Sennen. Als je eerder nog geen cursus hebt gevolgd met je hond bespreken we welke groep het meest passend voor jullie is.

Praktische informatie

De Puberklas is een cursus die uit 8 lessen van 60 minuten bestaat. Tijdens de lessen (maar ook tussen de lessen door) is er ruimte om je vragen te stellen en krijg je uitleg over het gedrag van de honden. Daarnaast doen we allerlei oefeningen op het gebied van gehoorzaamheid en contact tussen baas en hond.

Alles wat we doen met de honden gebeurt op een positieve en ontspannen manier, zodat het leuk blijft voor baas en hond.

De lessen worden gegeven op een veld aan de Lumeyweg in Brielle (de voormalige voetbalvelden van Wit-Rood-Wit). Bij het veld is voldoende parkeerplek aanwezig.

Wil je meer informatie over de Puberklas of je inschrijven? Stuur dan een mail naar info@coachingbijconny.nl of bel 06-23759642.