Bij puppycursus “De Puppyklas” leg je de basis voor een sociaal, gehoorzaam en fijn maatje voor een hopelijk heel lang hondenleven.

Je krijgt begeleiding bij het omgaan met puppy perikelen als zindelijk worden, alleen thuis blijven, happen en andere ondeugende streken. Daarnaast leer je ook over de achtergronden van dit gedrag, want een hond doet niets zonder reden. Je krijgt tips voor een goede socialisatie van je hond en hoe je omgaat met de fases waar je pup doorheen gaat.

Voor de puppycursus start

Om een goede start te maken met de puppytraining is er, voor de cursus begint, een theorieles waarbij je de basis leert over de communicatie van honden, hoe honden leren en de levensfases. Doordat je deze informatie al voor de eerste les krijgt kan je gelijk een goede start maken bij de puppycursus. Deze theorieles is een extraatje wat je bovenop de praktijklessen krijgt.

De puppycursus in de praktijk

De Puppyklas bestaat uit 8 lessen van 45 minuten. Tijdens de lessen kan je je vragen stellen over het gedrag van je pup en over de oefeningen die geleerd worden. Oefeningen die aan bod komen zijn o.a. meelopen aan een slappe lijn, zitten, liggen, hier komen en aandacht voor het baasje. We doen tussendoor ook leuke band versterkende oefeningen.

Hoe de lessen gegeven worden

De groepen waarin getraind wordt zijn klein met maximaal 5 honden, zodat iedereen genoeg aandacht en begeleiding krijgt. Een bijkomend voordeel is dat je ook nooit lang hoeft te wachten tot je aan de beurt bent. Uiteraard mogen er bij de lessen mensen meekomen om te kijken. Het is wel belangrijk dat er tijdens de les 1 persoon bezig is met de pup. Dit om verwarring bij de hond te voorkomen. Bij de trainingen wordt geen dwang of straf gebruikt. We trainen op een positieve en ontspannen manier, zodat het voor zowel de baasjes als de honden leuk is.

Het gedrag wat we willen zien wordt beloond door middel van voertjes. Als een hond daar niet gevoelig voor is gaan we kijken wat hij dan wel als beloning ziet. Hiernaast is het altijd goed om je hond ook met je stem te ondersteunen en te belonen.

Waar de training gegeven wordt

De lessen vinden plaats op een mooi veld aan de Lumeyweg in Brielle. Hier zat voorheen de voetbalvereniging Wit-Rood-Wit. Een parkeerplaats waar je gratis kunt parkeren is bij het veld aanwezig. Er zijn zowel in het weekend als door de weeks lessen te volgen.

Wil je meer weten over de puppycursus of je aanmelden? Stuur dan een mail naar info@coachingbijconny.nl of bel 06-23759642